8 Mayıs 2008 Perşembe

12 Yıl Bitirilememişmişmiş...

Uşak'ın Karahallı ilçesinde 12 yıl önce yüksek okul yapılmak üzere temeli atılan binanın inşaat çalışmalarının bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor.Karahallı Kaymakamı Mehmet Yılmaz, temeli 12 yıl önce atılmasına rağmen henüz bitirilemeyen binada çalışmalara yeniden başlandığını kaydetti.Karahallı'nın göç veren ve nüfusu her geçen gün azalan bir yerleşim yeri olduğunu kaydeden Yılmaz, “Bu tabloyu tersine çevirmek, ilçenin ekonomisine artı değerler katmak için bazı projeleri hayata geçirdik. Karahallı Meslek Yüksek Okulu binasının inşaatı da bunlardan biri. 2008 yılında bitecek olan bina inşaat ile yüksek okulumuzun 1 olan bölüm sayısı 2'ye öğrenci sayımız ise 100 den 200'e çıkacak. Yeni açılacak bölümlerle birkaç yıl içinde öğrenci sayısı 500'e ulaşacak” dedi.
İnşaatın tamamlanması için 1 milyon 600 bin YTL'ye ihtiyaç duyulduğunu ve bunun için yardım kampanyası başlattıklarını kaydeden Yılmaz, şunları kaydetti: “Bu yıl çıkan ödenekle paranın büyük kısmı geldi ve inşaat çalışmaları başladı. Ancak eksik kalan 300 bin YTL'yi temin etmek için bir yardım kampanyası başlattık. Kurduğumuz derneğe ilçemiz halkı ve hemşehrilerimizden destek bekliyoruz. İstanbul, Bursa başta olmak üzere diğer illerde yaşayan hemşehrilerimizi ziyaret edip bu parayı temin etmeyi düşünüyoruz.” Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman ise Karahallı'da başlatılan kampanyanın kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.İnşaatın bir an önce tamamlanması için çalıştıklarını söyleyen Şişman, “Karahallı'nın geleceğini düşünerek okul inşaatının bitirilmesi için desteğini esirgemeyen tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eğitime yapılan destek çok anlamlıdır. Binamız çok geniş. Onun için inşaat biter bitmez bölgeye uygun yeni bölümlerin açılması için harekete geçeceğiz” dedi. Karahallı Meslek Yüksek Okulu için 12 yıl önce arsasını bağışlayan Ali Rıza Şahin de kampanyaya herkesin destek olması gerektiğini söyledi. Binanın bu yıl tamamlanması için her şeyi yapmaya hazır olduğunu söyleyen Şahin, “12 yıl önce başlayan yolcuğun sonuna geldik. Yardım kampanyasıyla paranın bir an önce bulunacağına inanıyorum. Bu okul ilçeye çok faydalı olacak” dedi.


12 yıl..Yani yapımına başlandığında 6 yaşında olan bir çocuk temeli atıldığında inşaatta oynayan çocuk üniversite çağlarına geldiğinde bina hala bitirilememiş..Kampüs yapmaktansa daha önce başlanılmış olan binaların bitirilmesi gerekir.Bunu da öncelikle üniversite yönetimi istemelidir.
Neyse geç de olsa yeni öğretim yılına yetiştirilir inşallah..Kolay gelsin..

Hiç yorum yok: